Известие

Collapse
No announcement yet.

Шаш и паника.... прегрява кочинaта!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Шаш и паника.... прегрява кочинaта!

Моята кочина взе да прегрява откакто станаха горещините и съм се хванал за главата вече! Вчера празна кола с 1 човек качих Витиня със 130км/ч и 100* на чорбата! Нарочно изключих климатика щото с него положението е още по-лошо.Преди повече от 90* не е мърдала стрелката.Смених водна помпа, измиха радиаторите и на климатика и водния, сложих стария термостат, който отваря на 79*, течността е по-бистра и от минерална вода "Девин".Мерихме с термометър да не лъже датчика на таблото.М/у таблото и термометъра разликата беше 2-3*, което е нищо! Датчика на перката също включва когато трябва.Мине ли 90* перката тръгва но температурата продължава да се качва!
    Направо не ми се мисли като стане 40* и пусна и климатик!
    Last edited by Boby; d.m.y г., 18:17.
    Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
    Opel Astra J
    ex:
    Alfa Romeo 164 2.5TD
    Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
    Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Бе и при мене вчера беше така... Жегата е стабиуна. Само дето температурата на водата не е минавала 90, ама перката и на 60 работеше... Лудница.
    Alfa Romeo 164 Super 2.0TS

Comment

аз за тва не сменям термостата лятото, той стой постоянно отворен и като загрее като я пусна по инерция и за няма и минута сваля 20 градуса, или я карам на по 1200-1300 оборота, и за всеки случаи си имам копче от което включвам перките на 2-ра степен.
      Според мен 2-рата степен не работи и перките ти въртят само на 1-ва степен и не сварва да охлажда, имах го тоя проблем и смених датчика и сега и 2-те степени бачкат
      Last edited by MaVrUt; d.m.y г., 12:22.
      Алфа 164 2.0Т.С. 95г. - на части !

Comment

При мен перката има само една степен и е само една перка.
        Opel Astra J
        ex:
        Alfa Romeo 164 2.5TD
        Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

А как ти е разхода? Налягането на турбото мерил ли си? Твърде вероятно е проблема да не е в охладителната система, а мотора да грее ако ме разбираш.
          Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
            А как ти е разхода? Налягането на турбото мерил ли си? Твърде вероятно е проблема да не е в охладителната система, а мотора да грее ако ме разбираш.
            Разбирам те.И мен точно мотора ме съмнява, но не ми идва на акъла, какво може да му е.Турбото си има нормално налягане.Разхода си е нормален 7.5 среден, върви добре.
            Opel Astra J
            ex:
            Alfa Romeo 164 2.5TD
            Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

аааха, като на бензиновите, мии да може и в мотора да е, но там не знам кво може да е там ти си знайш

Comment

абе и аз го имам почти същия проблем, даже преди 3-4 седмици ми изби течност от преливника (толкова беше качила температура)
                Но при мен се случва да качва температура само като карам в задръствания в София при над 27-28 градуса на вън и при пуснат климатик. В такива случай решавам проблема като спра климатика и отворя прозореца
                Почти съм сигурен че при мен проблема е термостат, защото зимата пък ако не сложа кашон от пред,пред радиатора,нямам никакъв шанс да се возя на топло..... все се каня да го сменям и все отлагам. Само се надявам да не си направя някой по-голям проблем така,ама каквото такова. Сега с малкия човек в нас си имам по-важни проблеми за решаване....хахахаха
                А имам и въпрос към Боби нормално ли е при загряла кола при температура на вън около 22-25 градуса,стрелката на таблото за температурата да ми е на 80-85? и като мине 90 вече да почва да прегрява. а пък през ноща не иска да качи повече от 70.
                Мисълта ми е дали ми отчита точно?

Alfa Romeo 164 TD 2.5 super '98

Comment

Първоначално публикувано от Boby Покажи съобщение
                  Разбирам те.И мен точно мотора ме съмнява, но не ми идва на акъла, какво може да му е.Турбото си има нормално налягане.Разхода си е нормален 7.5 среден, върви добре.
                  Може да е започнала да ти подухва гарнитура
                  AR 166 2,4 ЖТД Волво 460 1,9 ТД, Волво 460 1,7 I ех, Браво 1,4 12V ех, Ланча Y 1,4 12V ех, Пунто 1,1 6 speed ex, Пежо 106 ех и първата ОРел кадет 1,6 печка - "карабина" - с манивели по вратите и вЪлнен салон

Comment

Първоначално публикувано от MaVrUt Покажи съобщение
                    аз за тва не сменям термостата лятото, той стой постоянно отворен и като загрее като я пусна по инерция и за няма и минута сваля 20 градуса, или я карам на по 1200-1300 оборота, и за всеки случаи си имам копче от което включвам перките на 2-ра степен.
                    Според мен 2-рата степен не работи и перките ти въртят само на 1-ва степен и не сварва да охлажда, имах го тоя проблем и смених датчика и сега и 2-те степени бачкат
                    Нищо чудно да не ми работи втората степен (ако изобщо имам такава)... Как да разбера дали съм с две степени?

Comment

ами аз ги чувам
                      остави колата да загрее до приблизително 75 градуса отвори капака и гледаи и слушай, аз така разбрах кое работи и кое не.

Comment

Първоначално публикувано от guvech Покажи съобщение
                        абе и аз го имам почти същия проблем, даже преди 3-4 седмици ми изби течност от преливника (толкова беше качила температура)
                        Но при мен се случва да качва температура само като карам в задръствания в София при над 27-28 градуса на вън и при пуснат климатик. В такива случай решавам проблема като спра климатика и отворя прозореца
                        Почти съм сигурен че при мен проблема е термостат, защото зимата пък ако не сложа кашон от пред,пред радиатора,нямам никакъв шанс да се возя на топло..... все се каня да го сменям и все отлагам. Само се надявам да не си направя някой по-голям проблем така,ама каквото такова. Сега с малкия човек в нас си имам по-важни проблеми за решаване....хахахаха
                        А имам и въпрос към Боби нормално ли е при загряла кола при температура на вън около 22-25 градуса,стрелката на таблото за температурата да ми е на 80-85? и като мине 90 вече да почва да прегрява. а пък през ноща не иска да качи повече от 70.
                        Мисълта ми е дали ми отчита точно?
                        Смени си термостата и датчика на радиатора.Температурата на мотора зиме/лете, денем/нощем трябва да е 85* т.е. м/у 80 и 90 по табло.Датчика дали отчита правилно не мога да кажа.Трябва да се мери с термометър.

---------- Post added at 10:21 ---------- Previous post was at 10:19 ----------

Първоначално публикувано от VLADius Покажи съобщение
                        Нищо чудно да не ми работи втората степен (ако изобщо имам такава)... Как да разбера дали съм с две степени?
                        Не е с две степени. Перката ти е работила на 60* щото си карал на климатик или не?

---------- Post added at 10:24 ---------- Previous post was at 10:21 ----------

Вчера открих, че маркучето което е за обезвъздушаване от главите до казанчето беше запушено.Снощи я тествах и температурата мръдна съвсем малко, но времето сега е студено и не мога да разбера дали съм решил проблема или е от студеното време.
                        Opel Astra J
                        ex:
                        Alfa Romeo 164 2.5TD
                        Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

Да, на климатик карах като работеше на 60.
                          А иначе викаш не съм с 2 степени???

Comment

Първоначално публикувано от VLADius Покажи съобщение
                            Да, на климатик карах като работеше на 60.
                            А иначе викаш не съм с 2 степени???
                            Не, само една скорост е.

М/у другото температурата при мен се държи както преди време.Не прегрява и без резки колебания, но все пак времето е студено.
                            Opel Astra J
                            ex:
                            Alfa Romeo 164 2.5TD
                            Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

абе аз да попитам тука, че да не отварям нова тема! онзи ден забелязах,че ми е паднало нивото на антифриза. Долях вода и гледам дали не тече от някъде.... НЕ!!!!! Не тече. Запалих колата и дадох газ и гледам че ми хвърля течност от датчика на разширителния съд. При студен двигател тва....като подавам газ!!!! та се чудя дали е уплатнението на капачката на датчика или е нещо по сериозно? И още един въпрос. този датчик на разш. съд, само за нивото на течноста ли е или е и за температурата?
                              Last edited by guvech; d.m.y г., 10:18.

Alfa Romeo 164 TD 2.5 super '98

Comment

Working...
                              X